La Quercia Tavern

CHANGING COMPLETELY THE APPEARANCE OF THE SPACE IN RECORD TIMES

This was the request of the clients. Within a month, a classic 80s pizzeria became a pearl of elegance, a high-level venue.
From floors to walls, from counter to restrooms, each area has been carefully studied and cladded, modified or created from scratch, based on the existing structure.
The handcrafted chandeliers are diversified according to the positioning.
The singular gate, deliberately curved and made with joined segments of beams, leads to the room with white chairs.
The counter, with its zigzag covering, and the lowered radiating wooden ceiling are eccentric.
A refined design, originality in the forms and the choice of a wood with light and warm tones, contribute to the feeling of refinement and enveloping welcome.

© Archive images CasAntica

Place: Boves (CN)
Year: 2016
Design: Dall’albero all’arte
Materials: recovered beams, mountain quarry stones
Claddings: ancient fir and larch
Floor: biological brushed larch